BLOG

Daha Uzun ve İnce Nasıl Olunur?

Daha Uzun ve İnce olmanın yolları

Kıyafet seçimlerinizde birkaç küçük ipucuna dikkat ederek görünümünüzü baştan aşağı değiştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, bu gerçekten mümkün. Zengin koleksiyonumuzda bulunan çok sayıda ürün arasından yapacağınız doğru alt – üst seçimleri, vücut proporsiyonunuzun daha dengeli görünmesine yardımcı olurken size daha ince ve uzun bir imaj verir. Bu sayede hem midi elbiseler hem toplantı kombinleri hem de diğer ürünler üzerinizde çok daha şık görünür.

Tüyoları duymaya hazır mısınız? Moda editörlerimiz çoktan hazırladı bile!

Tek Renk Kombin Yapmayı Deneyin

Renkleri seviyoruz! Özellikle sonbaharda yavaş yavaş daha romantik bir aura yakalamışken renkleri kim sevmez ki? Fakat onları her zaman bir arada kullanmak zorunda değiliz. Gardırobunuzda benzer renklerden oluşan kombinasyonlardan oluşturun ve bir gün tek bir renk üzerinden kombin yapmayı deneyin. Bunun için özellikle koyu renkler ve beyaz iyi birer tercih olabiliyor. Açık diğer renklerde ise ortaya çıkabilecek ton farklılıkları kombini ‘’ton-sür-ton’’ seviyesine taşıyabiliyor.

Tek renk görünümü, karşıdaki bireylerde bir tür görünüm illüzyonu yaratır. Normalde boyunuzu kesecek olan renk geçişleri, gövdenizin tamamını bütüncül hale getirerek daha uzun görünmenizi sağlayan bir algı oluşturur. Bu görünümü topuklu ayakkabılar ile desteklediğinizde ise çok daha etkileyici bir sonuç elde edersiniz.

Peki, tek renk kombinler için size neler önerebiliriz?

Kadın Jean kategorimizden satın alacağınız siyah renkli bir Jean, tişört kategorisinden alacağınız kenarı yırtmaçlı bir kadın tişört modeli ve üstünüze atacağınız bir hırka. İşte bu kadar basit. Casual geçecek her gün için hazırsınız!

Dikey Çizgiler Tercih Edin

Desenli kıyafetler giymeyi seviyor musunuz? Tamam, bu harika. Fakat hangi deseni tercih ettiğinizin de nasıl göründüğünüz üzerinde önemli bir etkisi var. Yatay çizgiler genellikle daha geniş bir algı yaratır. Dikey çizgiler ise vücudunuzun vertikal akışının altını çizerek daha uzun görünmenizi sağlar. Bu yüzden tişört ya da elbiselerde dikey çizgiye sahip olanları tercih etmeniz oldukça mantıklıdır.

Bir önemli tüyo: Dikey çizgilerde sizi çok sıkan ürünler çizgilerin formunu bozarak çok fazlalığınız olduğu algısını yaratabilir. Bu yüzden üzerinize tam olan, çok sıkmayan ya da çok salaş durmayan modellere göz atın.

Çok Salaş Elbiseler Satın Almayın

Uzun görünmek istiyorsanız, giydiğiniz kıyafetin arkasında çok fazlalığınızın olduğunu düşündürecek kadar geniş kesim elbiseler satın almayın. Bunun yerine odağı nereye kaydırmanız gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor. Örneğin baseninizin genişliği boyunuzun daha kısa görünmesine sebep oluyorsa, belinize vurgu yaparak basen kısmında genişleyen elbise ve etekleri tercih etmeniz gerekecektir.

Tamamen geniş gelen düz kesim elbiseler mi?

İşte o zaman proporsiyonunuz olduğundan daha dengesiz görünebilir.

Doğru yere vurgu yapmanın en iyi yolu ise kemer kullanmak. Şık elbise ve etek kemerleri ile 5in1Canpolat’tan satın aldığınız kıyafetlerinizi kolayca yeniden şekillendirebilirsiniz.

Küçük Çantalar Kullanmayı Deneyin

Elinizde taşıyacağınız çok büyük çantalar, kıyafet kombininizi iki ya da üçe bölerek sizi daha kısa gösterecek bir diğer detaydır. Bir kütle görevi gören çantalar aynı zamanda daha kilolu olduğunuz izlenimini de yaratabilir. Bunların tümünden kaçınmak için kombinlerinizi küçük olan, fakat sizin vücudunuzu da olduğundan daha büyük göstermemesi için mini olmayan bir çanta modeli ile tamamlayın.

Bunun için postacı çantalarını ya da el çantalarını tercih edebilirsiniz.

Unutmayın: Çok mini boyda cüzdan tipi çantalar, onları kalça hizanızda tutarken baseninizi olduğundan geniş gösterebilir. Büyük olanlar ise yalnızca daha kalabalık bir imaj yaratarak boyunuzu kesecektir. O halde küçük çantalardan yana seçiminizi yapmalısınız.

Son Yazılar

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz