BLOG

Dövme Modelleri: Kadınlar için İlham Veren Tasarımlar

Kategori:

Dövme, kendinizi dış dünyaya ifade etmenin sessiz ve etkileyici bir yolu. Belki de bu yüzden pek çok kadın, şık ve kalıcı bir aksesuar olarak dövme yaptırmayı tercih ediyor. Ancak kişiliğinizi, yaşam tarzınızı ve stilinizi ifade eden ilham verici bir dövme modeli bulmanın pek kolay olmadığını da kabul etmek gerek. Ne de olsa üzerinizde bir ömür taşımaya değer bir sembol seçmenin ağırlığı var. Gelin, kadınlar için ilham verici tasarımlara, çok severek kullanabileceğiniz dövme fikirlerine göz atalım. 

İspanyolca “Viva La Vida” Dövmesi 

Sade, zamansız ve güç veren sözlerden oluşan dövme tasarımları, minimalist seçimler yapmaktan hoşlanan kadınlar için harika bir alternatif. Türkçe’ye “Yaşasın Hayat” olarak çevrilen “Viva La Vida” hem Frida Kahlo’nun ünlü bir eserine hem de ünlü müzik grubu Coldplay’in bir şarkısında geçen ilham verici biri söz. Frida Kahlo’nun kısa yaşamının ölümsüz bir eseri olan tablo, üzerindeki karpuzların kontrast etkisiyle ve eşsiz adıyla hafızalarda yer alır. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ve etkileyici kadın sanatçılarından biri olan Frida Kahlo’ya ilgi duyuyorsanız, onun bu ilham verici ve aynı zamanda son derece anlamlı olan eserinin adını dövme yaptırabilirsiniz.

viva la vida dövme

Zarif ve Zamansız Çiçekten Taç Dövmesi

Üzerinden yıllar geçse de şıklığını kaybetmeyecek, aynı zamanda zarif ve narin bir duruşu olan tasarımlardan hoşlanıyorsanız çiçek taç dövmesi tam size göre. Renkli yapraklarla süslenen taç dövmesi, vücudunuzun ayak veya el bileği gibi tam tur dönebilecek bir yerinde harika görünebilir. Yumuşak bir renk paleti ve sulu boya dokunuşuyla harika görünen taç dövmeleri aynı zamanda stilinize de feminen bir zarafet katar. Renkli tasarımları tercih etmiyorsanız siyah bir taç dövmesi yaptırabilir, çiçeklerin taç yapraklarının arasına harf veya rakamlar ekleyerek tasarımınızı kişiselleştirebilirsiniz.

çiçekten taç dövmesi

Mistik ve Güçlü Runik Alfabe Dövmesi

Cermen halklarına özgü olduğu bilinen Runik alfabe, mistik ve özgün tasarımlarıyla son zamanların en ilham verici dövme fikirleri arasında. Alfabede isminizin baş harfine gelen bir Runik harf sembolü minimalist bir dövme fikri olabilir. Ayrıca Runik alfabedeki tüm harflerin belirli bir anlamı olduğu düşünüldüğü için hayatınıza gelmesini istediğiniz sembolleri de dövme olarak düşünebilirsiniz. Fehu, Uruz, Thurisaz, Kenaz, Gebo, Algiz, Laguz, Othala ve alfabenin diğer 16 harfinden birini vücudunuzda dilediğiniz bir yere dövme olarak yaptırabilirsiniz. Harfler son derece zarif göründüğü için özellikle ilk dövmenizse bu tarz minimal tasarımları tercih edebilirsiniz.

runik alfabe dövme

Güç ve Büyüme Sembolü Ayın Fazları Dövmesi 

Kadınlarla yakından ilişkili olarak sembolize edilen Ay, geçirdiği çeşitli evreleriyle doğadan gelen bir ilham kaynağı. Yeni aydan dolunaya kadar süregelen evrelerin her biri hem görsel hem de manevi olarak pek çok durumu simgeler. Kadınlık ve sezgiyle ilişkilendirilen Ay, dişil enerjinizi yükseltmek ve doğayla bağ kurmak için de eşsiz bir güce sahip. Karanlıkta bir ışık kaynağı olarak başlı başına aydınlanmayı ve rehberliği sembolize eden Ay’ın fazları, hayatınızdaki büyüme aşamalarını ifade etmenin şık bir yoludur. Ay’ın tıpkı dünyaya olduğu gibi hayatınıza da ışık tutarak rehberlik etmesi fikrine dayanan bu zarif sembolü kolunuzda veya bacağınızda dövme olarak tercih edebilirsiniz.

ayın fazları dövme

Manevi Güzelliğin Tezahürü Lotus Çiçeği Dövmesi

Özellikle Uzak Doğu kültüründe manevi güzelliği temsil eden Lotus çiçeği, dövmeleriyle huzur bulmak isteyenler için büyüleyici bir seçenek. Genel olarak güzelliği, saflığı, yeniden doğuşu ve ruhsal uyanışı simgeleyen Lotus çiçeği, hayatınıza huzur çekmek istediğiniz bir dönemdeyseniz sizin için ilham verici olabilir. Üstelik dövme sanatçısının yeteneklerine ve yaratıcılığına bağlı olarak renkli, küçük, büyük, gerçekçi, geometrik veya soyut tasarımlarla taçlandırmak mümkün. Estetik açıdan son derece hoş görünen ve kadınsı zarafete yakışan Lotus çiçeğini dilerseniz ünlü oyuncu Jessica Alba gibi bileğinize Sanskritçe olarak da yazdırabilirsiniz.

lotus çiçeği dövmesi

Kendi Hayatlarının Kraliçeleri İçin Taç Dövmesi

Klasik bir seçim olsa da taç, kadınlara kendi hayatlarını yönetme ve güçlerini ele alma motivasyonu veren ilham verici bir tasarım. Prenses ve kraliçe tacı dövmeleri genellikle harfler, rakamlar, kanatlar, elmaslar, kalpler veya astrolojik sembollerle birleştirilerek görkemli bir tasarıma dönüşür. El bileği, ayak bileği, boyun, sırt, göğüs, dirsek, karın ve kürek kemiği gibi vücudun farklı bölgelerinde tercih edilen taçlar, aynı zamanda son derece zarif görünür. Kendi hayatınız, duygularınız, düşünceleriniz ve eylemleriniz üzerindeki egemenliğinizi hatırlatmak, hatta dışa ifade etmek için çeşitli şekil ve boyutlarda taç dövmesi yaptırabilirsiniz.


“Mi Vida Loca” Üç Nokta Dövmesi

“Çılgın Hayatım” anlamına gelen “Mi Vida Loca”yı temsil eden üç nokta düğmesi, genellikle zorlu bir olaydan sonra mücadele etme gücünü sembolize eder. Hayat çılgınca olsa da mücadeleye devam ettiğinizi gösterebileceğiniz bu ilham verici dövme, her baktığınızda kendinizi yüreklendirebileceğiniz bir noktada yer alabilir. Kolunuza, parmağınıza, bileğinize veya boynunuza yaptırabileceğiniz üç nokta düğmesi göz yormayan, zarif ve hoş bir tasarım olarak da son derece ilgi çekicidir. Noktaları özellikle geçmişi, bugünü ve geleceği temsil eden eliptik üç noktalar şeklinde tasarladığınızda hayatınızın sizi ileriye taşıyacağına dair olan inancınızı da yansıtabilirsiniz.

üç nokta dövme

Dövmeler, vücudunuzun aksesuarları olarak kıyafetlerinizi en iyi şekilde tamamlar. İlham verici dövme modellerine en çok yakışacak kıyafetleri 5in1Canpolat ayrıcalıklarıyla keşfederek tarzınıza bütünsel bir şıklık getirebilirsiniz!

Son Yazılar

Benzer İçerikler