BLOG

Yaz Sonrası Saç Bakımı: 8 Önemli İpucu!

Yaz ayları çoğu zaman tatil, deniz ve eğlenceyi ifade eder. Ancak en can sıkıcı durumlarından biri saçların yaz aylarında daha fazla yıpranmasıdır. Saçlarımız, yaz aylarında nemini kaybeder ve parlaklığını yitirebilir. Sizin için hazırladığımız yaz sonrası saç bakımı ile sonbahara ışıl ışıl ve sağlıklı saçlarla giriş yapabilirsiniz!

Saçlarınızı Nemlendirin!

UV ışıkları, tuzlu su ve klor nedeniyle saçlarınız nemini kaybeder. Kuru ve yıpranmış bir saç, güzelliğinize gölge düşürebilir. İşte, bu noktada yüksek nem veren ürünlere yönelmelisiniz. Nem kazandıran şampuanları kullanmak iyi bir başlangıçtır. Aynı zamanda yoğun nem içeren maske ve kremleri bakım planınıza dahil etmenizi öneririz.

Saç Bakımı
Yaz ayları çoğu zaman tatil, deniz ve eğlenceyi ifade eder. Ancak en can sıkıcı durumlarından biri saçların yaz aylarında daha fazla yıpranmasıdır. Saçlarımız, yaz aylarında nemini kaybeder ve parlaklığını yitirebilir. Sizin için hazırladığımız yaz sonrası saç bakımı ile sonbahara ışıl ışıl ve sağlıklı saçlarla giriş yapabilirsiniz!

Saçlarınızı Rahatlatın!

Yaz ayları boyunca sıkı at kuyruğu, örgü, topuz gibi modelleri kullanmış olabilirsiniz. Birçoğumuz bunaltıcı yaz sıcaklarından kaçınmak için saçlarımızı bir tokayla hapsediyoruz. Ancak yaz sonrası saç bakımı yapmaya başladığınızda saçlarınızı sık sık açık bırakmanızı öneririz. Aynı zamanda saç maşası, düzleştirici, kurutma makinesi vb. ürünleri bir süre kullanmamak önemlidir. Bu ürünlerdeki yüksek ısı, saçlarınızın bakım rutininden daha az verim almanıza neden olur.

Doğal Maskelerden Yararlanın!

Saçlarınız için etkili bir nem maskesi arıyorsanız mutlaka argan yağı ve zeytinyağı içere bir karışım hazırlamalısınız. Bir kasenin içerisine bir küçük çay bardağı zeytinyağı, üç – dört yemek kaşığı argan yağı ve bir yemek kaşığı bal ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızın tamamında maske olmalı. Karışımı uyguladıktan sonra havlu ya da bone sararak 30 – 45 dakika bekleyin ve daha sonra yıkayın.

Saçlarınızı Çok Sık Taramayın!

Yaz aylarında yıpranan ve kırılan saçlarınızı canlandırmak istiyorsanız, bir süre saçlarınızı taramamak iyi bir fikirdir. Ancak ‘saçlarımı taramadan rahat edemem’ diyorsanız mutlaka geniş dişli bir fırça kullanmalısınız. Saçlarınızı taramadan önce sıvı saç kremi uygulayabilir ve daha kolay taranmasını sağlayabilirsiniz.

Saç İşlemlerini Erteleyin!

Yaz sonrası saçlarınızda bir değişiklik yapmak istiyorsanız bir süre ertelemeniz gerekebilir. Özellikle yaz aylarında sık sık denize girmek, bakım rutinini aksatmak vb. sebepler saçların daha fazla yıpranmasına yol açar. Saçlarınız henüz eski sağlığına ve canlılığına kavuşmadan boya, ombre, açıcı vb. işlemleri ertelemelisiniz. Aksi takdirde saçlarınız hızla kurur ve kısa sürede dökülmeler başlar.

Onarıcı Kremleri Kullanın!

Saçlarınızın kısa sürede sağlıklı, canlı ve parlak olmasını istiyorsanız gece uyumadan önce kullanabileceğiniz krem, serum ve maskelere yönelmelisiniz. Bu maskeler, gece boyu bakım yapar ve saçlarınıza yoğun nem kazandırır. Gece boyu dinlenen ve bakım yapılan saçlar, eskisinden çok daha sağlıklı ve parlak bir görünüme sahip olur.

Saçlarınızı Çok Sık Yıkamayın!

Yaz ayları boyunca yüksek sıcaklık, ter ve nem her gün duş almamıza neden olur. Ancak bu durumu sonbahar aylarında devam ettirmeyin. ‘Her gün duş almam gerekiyor’ diye düşünüyorsanız duşa girmeden önce saçlarınıza bone takabilirsiniz. Saçlarınızın doğal yağlarla eski haline dönmesi için iki – üç günde bir yıkamanız gerekir. Her gün yıkanan saçlar, doğal yağlardan mahrum kalır ve yıpranma süreci uzar.

Beslenme Düzenini İyileştirin!

İyi bir beslenme programına sahip değilseniz, saç bakım ürünleri ve yaz sonrası saç bakımı tüyoları hiçbir çözüm getirmeyebilir. Dolayısıyla mutlaka iyi bir beslenme programı oluşturmalı ve bol su içmeye özen göstermelisiniz. En iyi saç bakımı için vücudunuza da iyi davranmalı ve sağlıklı bir beslenme programı oluşturmalısınız. Ayrıca maske, krem vb. ürünlere rağmen saçlarınız eski canlılığına kavuşmuyorsa mutlaka bir doktora görünerek vitamin ve kan değerlerinize baktırmanızı öneririz.

Son Yazılar

Benzer İçerikler