BLOG

Vücut Tipine Göre Kıyafet Seçimi: Kendi Bedeninizle Uyumlu Giyinme Rehberi

Kategori:

Stil sahibi görünmenin altın kuralı, vücudunuzla kusursuz bir uyum oluşturan kıyafetler seçmek. Nitekim, vücut tipiniz ne olursa olsun, doğru elbise ve pantolonları seçtiğiniz sürece her ortamda stilinizle öne çıkmanız garanti. Vücut tipinizi bilmiyorsanız veya hangi kıyafetlerin sizde nasıl görüneceğinden emin değilseniz bu kapsamlı rehber sayesinde bedeninizle uyumlu seçimler yapmaya hazır olun!

Vücut Tipi Nasıl Belirlenir?

Herkesin vücudu kendine özel ve biriciktir, bu nedenle elbette tek bir kalıba sığdırmak mümkün değil. Ancak silüetleri belirli özelliklere göre sınıflandırmak, kıyafetleri daha kolay seçmenize yardımcı olabilir. Genel olarak armut, elma, dikdörtgen, ters üçgen ve kum saati olarak sınıflandırılan vücut tiplerinin her birinin özellikleri farklı. Gelin, bedeninizle uyumlu elbise ve pantolonları seçebilmek için öncesinde vücut tipinizi birlikte bulalım…

  • Hangi şekle ait olduğunuzu belirlemek için mezura yardımıyla omuz, göğüs, bel ve kalça ölçülerinizi alın. 
  • Aynada kendinizi gözlemleyerek vücudunuzu iyi analiz edin, oransal anlamda vücudunuzun neresinde fazlalık veya eksiklik olduğuna bakın. 

Ölçülerinizi aldıktan ve aynanın karşısına geçerek tüm oranlarınızı iyi analiz ettikten sonra sırada vücut tipini belirlemek var. İşte oranlarınıza göre vücut şeklinizin ne olduğunu öğrenmek için tüyolar: 

  • Armut: Omuzlarınızın dar, kalçalarınızın ise geniş olduğunu gözlemliyorsanız muhtemelen armut vücut tipine sahipsiniz.
  • Dikdörtgen: Kalçalarınız ve omuzlarınız aynı hizadaysa, silüetinizde pek fazla belirginlik yoksa dikdörtgen vücut şekline yakınsınız. 
  • Elma: Büyük göğüslere, dar kalçalara ve daha dolgun bir bel çevresine sahipseniz elma tipi vücuda uygun giyinmelisiniz.
  • Kum Saati: Dengeli ve orantılı bir omuz-kalça oranınız varsa bu durumda kum saati vücuda sahipsiniz demektir. 
  • Ters Üçgen: Bel ve omuzlarınız kalçalarınızdan daha genişse atletik bir vücut olarak da bilinen üçgen şekline sahipsiniz. 

Vücut Tipine Göre Hangi Elbise ve Pantolon Modellerini Giymelisiniz?

Vücudunuzu doğru analiz ederek ve hangi vücut şekline uygun olduğunuzu belirleyerek işin en zor kısmını başardınız. Şimdi ise sırada bedeninizle uyumlu elbise ve pantolon modellerini seçmek var. Gelin, her vücut şekline en çok yakışan elbise ve pantolon önerilerine daha yakından bakalım…

Armut Tipi Vücuda En Uygun Elbise ve Pantolon Modelleri

Armut tipi vücut şekline sahipseniz muhteşem ince belinizle zarafetinizi sergilemek önceliğiniz olmalı. Belinizi öne çıkaran ve alt yarınızı dengeleyen kıyafetler sizin için harika bir seçenek. Dikkat çekmek, kıvrımlı ve zarif bir silüet oluşturmak için çizgili desenleri ve renkleri de tercih edebilirsiniz. A kesim maksi elbiseler, Armut tipi vücutta alt bedeni dengelemek için en iyi seçenekler arasında. Eğlenceli üst şekiller, açık sırtlar, büyük kollar ve kuşaklı stillerle ile vurguyu bel hattına çekerek hoş bir silüeti ortaya çıkarabilirsiniz. Bel bölgesini daha da öne çıkarmak için kemer kullanmayı da düşünebilirsiniz. Pantolon seçiminde ise olabildiğince düz kesimleri ve mümkünse geniş kemerli modelleri tercih edin.

armut tip vücut giyim önerileri
(kaynak: wikihow.com)

Dikdörtgen Tipi Vücuda En Uygun Elbise ve Pantolon Modelleri

Dikdörtgen vücutlu kadınlar, vurgulamak istedikleri bölgeyi öne çıkararak dengeyi yaratma şansına sahiptir. Dikdörtgen tipindeki şanslı kadınlardan biriyseniz pileli elbiseler, renkli baskılar ve parıltılı silüetlerle alt kısmı öne çıkarmak iyi bir fikirdir. Vücudunuzun üst yarısına odaklanmayı tercih ederseniz göğüs veya omuz kısmında gösterişli yakalar, baskılar ve fırfırlardan oluşan elbiseleri tercih edebilirsiniz. Pantolonlarda ise kalın kumaştan yapılmış pantolonları tercih etmek, streç veya trikolardan kaçınmak daha iyi. Bunun yerine boyfriend jean veya havuç model gibi kalça kısmına hacim veren pantolonları tercih edebilirsiniz.

dikdörtgen tip vücut için giyim önerileri
(kaynak: wikihow.com)

Elma Tipi Vücuda En Uygun Elbise ve Pantolon Modelleri

Yuvarlak veya oval vücut şekli olarak da adlandırılan elma tipi vücuda sahipseniz büyük göğüsleri ve dar kalçaları dengeli gösterecek seçimler yapmalısınız. Bu çekici vücut tipinde yüksek topuklu ayakkabılar, mini etekler ve ultra yüksek bel skinny pantolonlar harika görünür. Anvelop kesimli elbiseler, dökümlü tunikler veya tişört elbise modelleri gibi vurguyu belden uzaklaştıran tasarımlar da gardırobunuza mutlaka eklemeniz gereken seçenekler arasında. Pantolon seçerken dar bacaklara ve toparlayıcı yüksek bel hattına sahip modellerin size göre olduğunu unutmayın.

elma tip vücut için giyim önerileri

(kaynak: wikihow.com)

Kum Saati Tipi Vücuda En Uygun Elbise ve Pantolon Modelleri

Kıvrımlı oranlar ve belirgin bel ile kum saati vücut tipine sahipseniz kendinizi şanslı olarak görebilirsiniz. Çünkü doğal olarak dengeli olan kum saati vücut tipine tüm kıyafetler yakışır. Kıvrımlarınızı vurgulayan kalem elbiseler, tulumlar ve beli daralan anvelop tarzı elbiseler mutlaka alışveriş listenizde yer almalı. Belirgin bir bele sahip cigarette veya straight fit uzun pantolonlar ise alt giyim seçiminin başrolünde olabilir. Kıvrımları daha çok öne çıkarmak için yüksek belli slim fit jean veya pantolonlara da şans verebilirsiniz.

kum saati vücut giyim önerileri

(kaynak: wikihow.com)

Ters Üçgen Tipi Vücuda En Uygun Elbise ve Pantolon Modelleri

Geniş omuzlarınızla son derece çekici ters üçgen vücuda sahipseniz, tüm elbise ve pantolon seçimlerinizde alt vücudu daha geniş göstermelisiniz. Etek kısmında desenler, işlemeler, volanlar veya fırfırlar olan elbiseler sizin için harika bir seçenek. Özellikle sezonda öne çıkan balon etekli elbiseler, üst kısmı düz alt kısmı ise hareketlendiren tasarımıyla üçgen vücutlar için idealdir. Alt gövdenin hacmini görsel olarak arttırmak için düşük bel bol pantolon, wide-leg jean veya palazzo gibi modelleri tercih edebilirsiniz. 

Bedeninize göre giyinmek, kendi tarzınızı ortaya çıkarmak ve onu gururla ifade etmektir. 5in1Canpolat, her kadının benzersiz vücudunu özgürce öne çıkarabileceği en şık elbise ve pantolon modellerini sunar. Siz de 5in1Canpolat pantolon ve elbiseleri arasından vücudunuza en çok yakışan modelleri seçin, her ortamda dikkatleri üzerinize çekin!

Son Yazılar

Benzer İçerikler