BLOG

Gardırop Detoksu: Vedalaşma Vakti Geldi!

Kategori:

Birçok kadın gardırobun başına geldiğinde ne giymesi ve hangi kombinleri yapması gerektiğini uzun uzadıya düşünür. İşler, bazı noktalarda o kadar karışık bir hale gelir ki onlarca kıyafete rağmen ‘giyecek hiçbir şeyim yok’ cümlesiyle sonlanır. Peki, gerçekten gardırobunuz size hitap ediyor mu? Gelin, gardırop detoksu için en önemli ipuçlarına göz atalım!

Neden Gardırop Detoksuna İhtiyacınız Var?

Alışveriş yapmayı hepimiz çok seviyoruz. Özellikle online alışverişin yaygınlaşmasıyla birlikte seçenekler çoğaldı ve alışveriş oranları arttı. Ancak bu durum gardırobunuz için daha fazla yükle sonuçlanmış olabilir! Her gün gardırobu açtığınız halde giyecek bir şeyler bulamıyorsanız, gardırop detoksu yapmalısınız.

Gardırop detoksu, uzun zamandır giymediğiniz ya da giyemediğiniz kıyafetlerden kurtulmanın en eğlenceli yöntemidir. Gardıropta uzun süredir bekleyen skinny jean, artık giymek istemediğiniz pullu elbise, eskiyen blazer ceket ya da etiketiyle duran bir t-shirt. Artık, bu kıyafetlerle vedalaşmalısınız!

Gardırop detoksu yaptığınızda ‘aa benim böyle bir kıyafetim mi vardı?’ sorusunu sık sık sorabilirsiniz. Hazırsanız, başlayalım!

Gardırop Detoksu

Gardırop Detoksu Nasıl Yapılır?

Gardırop detoksu yapmak için öncelikle gardırobunuzdaki tüm kıyafetleri çıkartmalısınız. Yatağınızın üzerine ya da yere serdiğiniz temiz bir örtünün üstüne tüm kıyafetleri çıkartın. Yazlık ya da kışlık kıyafetlerin tamamı, aksesuar ve çantalar da gardırobunuzdan çıkmalı.

Çıkardığınız tüm parçaları ilk etapta mevsimlerine göre ayırabilirsiniz. Gardırobunuzda sadece yazlık ya da kışlık kıyafetler varsa işleriniz daha kolay ilerleyecektir.

Uzun zamandır giymediğiniz, zayıfladığınızda giymeyi düşündüğünüz, bir gün mutlaka giyerim diye ayırdığınız tüm kıyafetleri eleyin. İyi durumda olanları bir yakınınıza verebilir ya da ikinci el satış siteleri aracılığıyla satabilirsiniz.

Kıyafetleri elerken mutlaka her zaman giydiğiniz parçalara dikkat edin. Özellikle yüksek bel jean, maxi elbise, blazer ceket vb. parçalar her zaman joker olabilir. Sevdiğiniz ve trend olan parçaları katlayarak gardırobunuza yerleştirin.

Gardırop Detoksu Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Gardırop detoksu sadece giymediğiniz kıyafetleri elden çıkartmak değildir. Mutlaka şu konulara dikkat edin:

  • Çanta vb. aksesuarları şeffaf kutulara koyarak gardırobunuza yerleştirin, böylece tüm çantaları tek bakışta görebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz,
  • Eskiyen ancak giymek istediğiniz kıyafetleri terziye verin,
  • Etiketli kıyafetleri deneyin ve beğenmediğiniz ürünleri satışa çıkarın,
  • Evde giyilen kıyafetler, abiye, pantolon ve gömlekler için askı sistemi oluşturun veya gardırobunuzu bölün,
  • Nadiren giydiğiniz ancak sizi iyi hissettiren kıyafetleri atmayın ve dolabınızda küçük bir yer açın.

Sonbaharın vazgeçilmez parçası trençkot ya da kış aylarının olmazsa olmazı paltolar için her zaman bir yer bulundurun. Bir hurç içine yerleştirebilir ya da ayrı bir dolapta yapıları bozulmadan saklayabilirsiniz.

Gardırop Detoksu Sonrasında Alışveriş Tüyoları!

Eski, yıpranan ya da giyilmeyen kıyafetlerden kurtulduğunuzda aslında gardırobunuzda çok fazla yer olduğunu görebilirsiniz. Peki, gardırobunuzun yeniden kalabalık haline gelmemesi için ne yapmalısınız? Gelin, inceleyelim!

  • Alışveriş yaparken beğenilerinizi değil, ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun,
  • Uygun fiyatlı markalara yönelin veya lüks ama kaliteli markaları seçin,
  • Aylık kıyafet alışverişi için bir limit belirleyin ve limit dahilinde alışveriş yapmaya özen gösterin,
  • Trençkot, kaban vb. görece pahalı kıyafetleri atmadan önce iki kez düşünün,
  • Deforme olan parçaları mutlaka atın veya dönüştürün.

Gardırop detoksu sonrasında stilinizi güçlendirmek veya stilinizi en iyi şekilde yansıtmak için birkaç parça kıyafet alabilirsiniz. Özellikle sonbahar aylarında şık ve kaliteli bir trençkot satın alarak zamansız bir gardırop oluşturmak mümkün. Ayrıca yine bu aylarda tercih edeceğiniz yağmurluk ve kadın ceket modelleri kapsül gardırop oluşturmanızı sağlayacaktır.

Son Yazılar

Benzer İçerikler