BLOG

Evde Nasıl Spor Yapılır?

Evde Nasıl Spor Yapılır

KARIN-OMUZ BÖLGESİ:

Parmak uçlarınız yerde, sırtınız düz ve omuzlarınız bileklerinizle bir çizgi oluşturacak şekilde plank pozisyonunda durun. Nefes alın ve bir bacağınızı yavaşça sırtınızla düz hizada kalacak şekilde kaldırın. Sırtınızı zorlamadığınıza emin olun. Karnınızı sıkın. Bacağınızı başlangıç pozisyonuna getirirken nefes verin. Hareketi diğer bacak için uygulayın.

Kadınlar olarak özellikle yaşlandıkça daha çok sarkarak bizi fazlasıyla rahatsız olan bölgelerimizden biri de kollarımızdır. Tıpkı karın gibi ancak düzenli bir antrenman programıyla sıkılaşacak olan kol bölgesi için güçlü bir sırta sahip olmak da önemlidir. Hem sırt bölgenizi hem de kollarınızı çalıştıracak olan planking hareketi güçlü bir vücuda kavuşmanıza yardımcı olacak. Dirseklerin doksan derecelik bir açıyla yere dayandığı bu harektte gücü bacak bölgenizden almayı unutmayın. Başınızı omurganızla ayın hızada tutarak. dirsekleriniz yardımıyla şınav çeker gibi eğilin ve kalkın. 15 kereden olmak üzere 3’er set halinde tekrarlamanız gereken bu hareket başlarda zor gelse de zamanla en büyük tutkunuz haline gelecek, eminiz.

KALÇA BÖLGESİ

Fit bir vücuda sahip olmanız için dikkat etmeniz gereken bölgelerden biri de kalça bölgenizdir. Antrenman programının en yorucu ama en eğlenceli egzersizleri arasında yer alan kalça hareketleriyle karın, basen ve bacak bölgenizi aynı anda çalıştırabilirsiniz. Sağ bacağınızı doksan derecelik bir açıyla yere koyduktan sonra ellerinizle dirsekleriniz düz duracak şekilde yükselin ve aynı anda sol bacağınızı popo bölgenizi sıkarak yukarıya doğru kaldırın. Bacağınızı kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırıp daha sonra karnınıza doğru çekerek tekrarlayacağınız bu hareketi düzenli olarak 3’er set halinde tekrarlayın.

Düz zemin üzerine yerleştirdiğiniz matın üzerine ellerinizi yanlara koyarak, sırt üstü yatın. Karın ve kalçanızı sıktıktan sonra tek bacağınızı, ayak parmaklarınız yukarı bakacak konumda gergin bir şekilde indirip kaldırın. Hem esnemenize hem de bacak bölgenizi inceltmenize yardımcı olacak bu hareketi 3’er set halinde 15 kere tekrarlayın.

Evde Nasıl Spor Yapılır
Evde Nasıl Spor Yapılır

 

BOL SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ! 🙂

Son Yazılar

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz