BLOG

Abiye Elbise Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kategori:

Yaklaşan özel bir gün, düğün, kutlama, balo veya tören için ideal abiye elbiseyi seçmek göz korkutucu bir görev gibi görünebilir. Ancak doğru rehberlik ve stil dokunuşlarıyla tüm özel günlerde zahmetsizce bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Gelin, tüm özel davetlerde kalıcı bir izlenim bırakmak için mükemmel abiye elbise modellerini seçmenizi sağlayacak tüyoları birlikte keşfedelim.

Etkinliğe ve Kıyafet Koduna Uygun Abiye Elbise Seçimi

Mükemmel abiye elbiseyi seçmenin ilk ve altın kuralı daveti doğru anlamak. Nitekim, siyah kravat kodlu bir balo davetiyle plaj düğünü için aynı abiye elbiseleri seçemezsiniz. Bu nedenle etkinliğe katılmadan önce varsa davetiyenin üzerindeki kıyafet kodunu dikkate almak veya yapılacağı mekanı değerlendirmek önemli. Birkaç tane farklı etkinlik ve kıyafet önerisi için şu fikirlerden ilham alabilirsiniz…

  • Siyah Kravatlı Etkinlik: Balo, gala veya yalı düğünü gibi siyah kravatlı olarak belirtilen davetlere siyah ya da lacivert uzun elbise ile katılmasınız. Ayrıca kıyafetinizde dikkat çekici desenler, işlemeler, dekolteler veya abartılı detaylar olmamasına da dikkat etmeyi unutmayın.
  • Yarı Resmi Davet: Düğün, kokteyl veya yarı resmî bir etkinliğe katılırken kıyafet kurallarını biraz daha esnetmek mümkün. Renk ve model konusunda biraz daha cömert olma fırsatı veren yarı resmî etkinliklere giderken mekânı ve mevsimi dikkate almalısınız.
  • Açık Hava Düğünleri: Açık hava düğünleri kırda veya plajda özellikle sıcak mevsimlerde gerçekleştirilir. Bu nedenle açık hava düğününe davetliyseniz şifon tarzı uçuşan hafif kumaşlardan veya saten gibi zarif silüetlerden oluşan pastel renkli veya parlak tonlu uzun elbiselerle giymelisiniz.

    kırmızı abiye modelleri
    (kaynak: adl.com.tr)

Vücut Tipine Uygun Abiye Elbise Seçimi

Bir ortamda şık görünmenin bir diğer kuralı ise vücudunuza uygun elbise seçimi yapmaktır. Böylece tarzınız veya katılacağınız davet türü ne olursa olsun, her koşulda çabasız şekilde şık görünmeniz kolaylaşır. İşte vücut tipine göre en iyi abiye modellerini seçebilmeniz için faydalı öneriler…

  • Armut Tipi: Armut tipi kadınlarda kalça çevresinde daha ince bir silüet oluşturmak için A kesim balo elbisesi stilleri harika bir seçenek. 
  • Elma Tipi: Elma tipi vücutta ise bel ve karın bölgesini daha ince göstermeye yardımcı olacak V yakalı veya korsajlı abiye elbise modelleri hoş bir görünüm yaratır. 
  • Kum Saati: Dengeli bir silüete sahip kum saati figürü kadınlarda kıvrımları öne çıkarmaya yardımcı olan denizkızı model abiyeler eşsiz bir tercih. 
  • Dikdörtgen Tipi: Atletik olarak da bilinen dikdörtgen tipi vücutlarda fırfırlı, işlemeli veya drapeli elbise modelleri silüete boyut kazandırabilir ya da kıvrım oluşturabilir.

    abiye modelleri
    (kaynak: ipekyol.com.tr)

Abiye Elbise İçin Doğru Kumaş Seçimi

Doğru abiye seçiminin aynı zamanda elbiselerin kumaşına da bağlı olduğu yadsınamaz bir gerçek. Nitekim, kumaşın vücudunuzu sarma şekli ve sahip olduğu doğal akış elbisenin genel duruşunu doğrudan etkiler. Abiye elbiseler genellikle saten, şifon, kadife, ipek, jorjet veya krep gibi lüks ve zarif kumaşlardan oluşur…

  • Şifon uzun elbise modelleri akıcılığı ve eşsiz romantizmi ile özellikle ilkbahar-yaz davetleri için mutlaka gardırobunuzda olması gereken seçenekler arasında. 
  • Saten her mevsim kullanılabilecek kadar çok yönlü şıklığı, ayrıca her davete uygun zarafeti ile öne çıkar. 
  • Sonbahar-kış davetlerine katılacaksanız kadifenin zamansız zarafetinin silüetinizi sarmasına mutlaka izin vermelisiniz. 
  • Eğlencenin dozunu artırmak istediğiniz zamanlarda pullu, payetli ve işlemeli abiye elbiselere şans vermeyi deneyin. 

Renk Paletine Göre Abiye Elbise Seçimi

Renkler elbisenin üzerinizdeki duruşu kadar ortama ve mevsime uygunluğunu da belirleyen gizli kahramanlardır. Nitekim, bir abiye elbise fotoğrafta veya askıda ne kadar güzel olursa olsun cilt alt tonunuzla uyumlu olmadığı sürece istediğiniz etkiyi yaratmayabilir. Ya da siyah kravatlı bir davette parlak renkler tercih ettiğinizde ortamda olumsuz bir imaj yaratma ihtimaliniz artabilir. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için sizi her ortamda kurtaracak tüyoları keşfedin…

  • Abiye rengine karar verirken cilt tonunuzu ve kişisel tercihlerinizi göz önünde bulundurun. 
  • Ayrıca davetin kıyafet kurallarına sadık kalarak renk paletini belirli tonlarla sınırlayın. 
  • Siyah, lacivert ve kırmızı gibi klasik renkler abiye elbise için zamansız seçimlerdir ancak size yakışıyorsa pastellerden veya cesur tonlardan uzak durmayın.
  • İlkbahar-yaz mevsiminde açık renkler ve parlak tonlar tercih ederken sonbahar-kış aylarında daha koyu tonlara yönelin.

    abiye modelleri ve fiyatları
    (kaynak: beymen.com)

Abiye Elbise Seçiminde Trendleri Es Geçmeyin

Trendleri yakından takip etmek davetlerde boy gösterirken moda dünyasıyla yakından ilgili olduğunuzu belirtmenin en keyifli yoludur. Üstelik, ne giyeceğiniz konusunda kararsız kaldığınızda sevdiğiniz bir markanın elbise koleksiyonundaki model, renk ve kumaşlar size rehberlik edebilir. Trend elbise modelleri arasından seçim yaparken her zaman giyebileceğiniz zamansız bir modeli seçmeyi de unutmayın. Aksi halde yalnızca tek sezonla sınırlı kalabilecek bir elbiseye yatırım yapabilirsiniz. Bu sezon öne çıkan romantik tüller, pastel renkler, balon etekler, asimetrik kesimler, bodycon elbiseler veya fırfır detayları her zaman şıklığı koruyabilecek seçenekler arasında. Trend elbise modellerini seçerken vücudunuza ve tarzınıza uygun seçimler yapmayı da unutmayın. 

Abiye elbiseler, özel günlerde zarafetinizi ve şıklığınızı hiç olmadığı kadar öne çıkarmak için harika bir fırsat. 5in1Canpolat, her kadının eşsiz tarzını ve silüetini vurgulayabilecek geniş elbise yelpazesinde özel günlerde tercih edebileceğiniz şık seçenekler sunar. Siz de yaklaşan parti, düğün, açılış, doğum günü veya kutlama planları için en havalı elbiseleri 5in1Canpolat ayrıcalıkları ile sipariş edin!

Son Yazılar

Benzer İçerikler